Meet the Pack: Jaap Drost


Twee jaar geleden startte hij als Recruiter bij Wolfram Chain. Al snel groeide hij door naar de functie Coördinator Key Accounts. Jaap vertelt over de sfeer bij Wolfram Chain en zijn veelzijdige loopbaan.

  • Irene Putting
  • 13 juni 2024
  • 3 min. leestijd
IMG 0304

Jaap, als kind wist je: later word je Coördinator Key Accounts?
“Haha, nee, dat gebeurt nog maar weinig toch? Je kunt mijn carrière best divers noemen, maar ik heb altijd met mensen gewerkt. Dat vind ik het mooiste dat er is. Zo ben ik onder andere leraar geweest op een basisschool, heb ik mijn eigen Subway vestiging gehad en ben ik ook transportplanner geweest.

Twee jaar geleden ben ik bij Wolfram Chain begonnen als Recruiter. Een mooie functie, maar ik wist al dat ik de wens had om door te groeien in de organisatie. Toen de functie van Coördinator Key Accounts vrij kwam heb ik gesolliciteerd.”

Wat houdt je functie in?
“Als Coördinator Key Accounts ben ik verantwoordelijk voor landelijke samenwerkingen binnen Wolfram Chain. Ik onderhoud deze relaties en probeer ze uit te bouwen. Je kunt me zien als een soort tussenpersoon tussen vestigingen/regiomanagement en de grote landelijke klanten. Het is een nieuwe functie binnen Wolfram Chain waardoor het soms pionieren is, dat kan lastig zijn maar ik vind het een uitdaging.

Vanuit het management krijg ik voldoende ruimte en begeleiding. Soms is het vallen en opstaan en soms ben je heel succesvol. Het is leuk om de functie te mogen uitbouwen in een organisatie die groeiend is, het geeft een extra dynamiek.”

 

IMG 0304

Op welke prestatie bij WRC ben je het meest trots?
“Ik heb veel mensen geholpen aan een baan die echt bij ze past. Het mooie is dat we steeds meer mensen bemiddelen, je ziet de groei en de professionalisering in de organisatie. Ook ben ik trots op de carrièrestap die ik in vrij korte tijd heb kunnen maken bij Wolfram. Ik krijg veel vrijheid in de functie maar ik word ook begeleid om de functie uit te bouwen in de organisatie.”

Hoe zou je de werksfeer bij Wolfram omschrijven?
“Ik ben begin 2022 begonnen bij WRC. Toen behaalden we al mooie resultaten, al werd het niet procesmatig vastgelegd. De organisatie is nu echt aan het professionaliseren. Processen en werkwijzen zijn nu meer vastgelegd. Je merkt bij iedereen een drive om te groeien en elkaar te helpen. De teams zijn heel hecht.”

Hoe zou je Wolfram Chain in een paar woorden omschrijven?
"Gezellig, competitief, persoonlijk"

Heb je nog tips voor Wolfram Chain medewerkers in spe?
“Grijp de kansen die je krijgt en zorg dat je duidelijk voor je hebt wat je wilt.”

Wil jij ook werken in een sterk groeiende organisatie? In een organisatie waarin je samen sterker wordt? Bekijk al onze interne vacatures!