Opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Heb jij altijd al vrachtwagenchauffeur willen worden maar heb je niet de benodigde papieren? Wil je gaan voor een opleiding tot vrachtwagenchauffeur maar is het voor jou financieel niet haalbaar? Ga voor het leer-werktraject tot vrachtwagenchauffeur C of vrachtwagenchauffeur CE via Wolfram Chain Academy!


Schrijf je vrijblijvend in voor de Wolfram Chain Academy

  • De opleiding wordt voor jou betaald
  • Je bent gegarandeerd van een goede baan
  • Altijd verzekerd van een goed salaris
  • géén onverwachte kosten
Wolfram Chain

Opleiding vrachtwagenchauffeur C

Wil jij de weg op als trotse vrachtwagenchauffeur? Bij ons doorloop je een gestructureerd traject van 6 tot 8 maanden om jouw C-rijbewijs te behalen. Van het eerste gesprek met onze recruiter tot het moment dat je jouw rijbewijs in handen hebt, begeleiden we je stap voor stap.

Het opleidingstraject tot Vrachtwagenchauffeur C:

  • Theorielessen
  • Theorie-examens (RVM1-C, V2C, V3C) 
  • Praktijklessen en praktijkexamens (toets besloten terrein, praktische toets, examen C) 
Wolfram Chain Academy

Opleiding vrachtwagenchauffeur CE

Ben je al in het bezig van een C rijbewijs maar wil jij jouw rijbewijs uitbreiden naar een CE-rijbewijs? Via het leer-werktraject van Wolfram Chain Academy behaal jij het CE-rijbewijs in slechts 3 maanden!

Start je in dit traject dan doe je een medische keuring en rijtest vóórdat het traject start. Het opleidingstraject bestaat uit:

  • Een aantal rijlessen (het aantal uur wordt bepaald door de rijtest)
  • Eén praktijkexamen
  • Optioneel: medische keuring (ivm geldigheid medisch bewijs van 5 jaar)

voordat jouw traject start

Wil jij de weg op als trotse vrachtwagenchauffeur? Na jouw aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Is er een wederzijdse klik dan staat jou een aantal tests te wachten vóórdat je kunt beginnen aan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur.

 

Medische keuring

De keuringsarts controleert of er iets is wat het rijden in de vrachtwagen bemoeilijkt. Er wordt o.a. gekeken naar je bloeddruk, gezichtsvermogen en of je armen en benen goed functioneren. Na de medische keuring ontvang je een evaluatie waarin wordt aangegeven of je zowel mentaal als fysiek geschikt bent om een vrachtwagen te besturen.

Capaciteitentest

Met de capaciteitentest wordt gekeken of je de theoretische kant van de opleiding aankunt. Tijdens de test word je beoordeeld op de Nederlandse taal, rekenvaardigheid, maar ook hoe zorgvuldig je bent en hoe goed je kunt leren. Na de test krijg je een persoonlijk rapport waarin het advies staat voor het theoretische gedeelte van de opleiding.

Rijtest

Met de rijtest testen we jouw rijvaardigheid in de vrachtwagen. Samen met een ervaren instructeur ga je ongeveer een uur rijden op de openbare weg. De instructeur geeft je aanwijzingen tijdens het rijden waardoor hij een rapport kan opmaken en advies kan geven over het aantal rijlessen dat je nodig hebt om je vrachtwagen rijbewijs te halen.