Meet the Pack: Jonas Aarts

Op 16 jarige leeftijd startte hij aan de PABO, wat hem gemakkelijk afging maar niet helemaal zijn ding bleek, besloot daarna aan de Willem de Kooning academie Leisure and Eventmanagement te starten, kreeg een baan aangeboden op zijn stageplek maar besloot zijn hart te volgen: mensen helpen maar dan wel met een commerciële inslag. Hij startte eind 2023 als Junior Recruiter bij Wolfram Chain Rotterdam en groeide in korte tijd door naar de functie van Recruiter. 

  • Irene Putting
  • 22 mei 2024
  • 3 min. leestijd
Jonas Aarts
Jonas, je werkt nu 9 maanden voor Wolfram Chain. Hoe bevalt het je?

“Heel goed! Ik werk op de vestiging Rotterdam en dat is echt heel leuk. We zitten op een leuke plek in het centrum van Rotterdam en met mijn directe collega's heb ik een goede band. Van de 11 vestigingen stond Rotterdam 9 maanden geleden op de 10e plek met het aantal werkenden, inmiddels staan we op plek 8 of 9. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Het is hard werken en soms maak ik echt nog wel fouten, maar daardoor sta ik nu wel sterk in mijn werk en groeien we als vestiging. 

Erwin (Erwin Stam, Operationeel Manager) heeft me de eerste periode goed op weg geholpen waardoor ik er niet alleen voor stond. Erwin is eindverantwoordelijk en heel betrokken, benaderbaar en behulpzaam, dat vind ik gaaf. Inmiddels heb ik twee collega’s erbij op de vestiging en zijn we nu echt aan het knallen."

Waar ben je trots op?

"Twee weken nadat ik begonnen was bij Wolfram Chain deed ik mijn eerste plaatsing. Dat is echt iets waar ik trots op ben, zeker gezien de omstandigheden in Rotterdam. We stonden vrijwel onderaan van alle vestigingen en dan direct een plaatsing kunnen doen, en daarmee een blije medewerker en klant, ja dat is tof."

Jonas Aarts 2
Waar liggen je ambities?

"Ik heb al een mooie groei gemaakt de afgelopen 9 maanden want ik ben van junior recruiter naar Recruiter gegroeid. Maar met de vestiging wil ik naar de 1e plek stijgen. Nu ik twee collega’s erbij heb op de vestiging, zie ik dat we mooie stappen maken. We zijn een vestiging met veel potentie. Tegelijkertijd zijn we ook bescheiden, want ondanks de gezonde rivaliteit met de andere vestigingen in de regio (Leiden en Oud Gastel), helpen we ze graag verder wanneer we kandidaten hebben voor vacatures die daar openstaan. Want uiteindelijk doen we het natuurlijk voor de kandidaat en klanten."

Op Linked-in zie ik dat je vanuit de horeca bij Wolfram bent begonnen. Waarom heb je ervoor gekozen om deze stap te zetten?

"Ik ben een echt mensen-mens, heb een vlotte babbel en maak makkelijk contact. Dat komt tot zijn recht in de horeca, maar op een gegeven moment brak het me op en wilde ik een wat stabieler werkritme. In mijn functie als recruiter komen al deze eigenschappen goed van pas. Ik level makkelijk met kandidaten en klanten en weet altijd een connectie te leggen."

Hoe zou je de werksfeer bij Wolfram Chain omschrijven?

"De werksfeer bij Wolfram Chain is uniek. We zijn met zijn allen gedreven om te gaan voor groei. Groei voor onze kandidaten, werkenden, klanten, maar ook groeien als organisatie en persoonlijke groei. Tegelijkertijd zijn we ook bescheiden genoeg om elkaar verder te helpen. Het is commercieel én persoonlijk. Dat Erwin mij de eerste periode van mijn dienstverband zo op weg heeft geholpen zegt veel over hoe de organisatie is.

Wolfram Chain is een dynamische organisatie met veel jonge medewerkers en dat schept een band. We zijn allemaal commercieel gedreven en gemotiveerd, dat maakt dat er veel energie en ambitie in de organisatie voelbaar is. Samen staan we sterk, dat voel je in de organisatie en dat maakt dat ik er graag werk."

Ook werken bij Wolfram Chain? Bekijk al onze interne vacatures