Wat er gebeurt als kantoor-                  personeel een dag meedraait op de vrachtwagen bij Elis.


In een wereld waar kantooruren de norm lijken, waagde Irene, Brandmanager bij Wolfram Chain, zich aan een buitengewone ervaring: een dag meedraaien met Clarence Brandon, de energieke vrachtwagenchauffeur van Elis. Wat begon als een vroege ochtendrit werd al snel een gezellige rit vol informatie en vernieuwde inzichten. Deze blog neemt je mee op een reis door Irene's dag, waarbij ze niet alleen de weg verkende, maar ook een dieper inzicht kreeg in de wereld van vrachtwagenchauffeurs en de bedrijfscultuur bij Elis.

  • 03 april 2024
  • 3 min. leestijd
Werken bij Elis

Stel je voor: vroeg in de ochtend, nog voor het kraaien van de haan, sta ik klaar om een avontuur aan te gaan. Vandaag ga ik, Irene - Brandmanager bij Wolfram Chain, een dagje cruisen met Clarence Brandon, de coole maar vriendelijke vrachtwagenchauffeur van Elis. 

Om 5 uur 's ochtends, toen de wereld nog in diepe rust was, stond ik al paraat. En geloof me, als Brandmanager die dagen van 08:30 tot 17:00 gewend is, is dat pittig. Waarom om 05:00 uur op? Omdat ik om 6 uur bij het kantoor van Elis in Rotterdam moest zijn. En daar begon mijn avontuur met Clarence, de man met de vrachtwagen.

Schermafbeelding 2024 04 03 om 11.38.52

De rit begon rond half 7, met onze eerste stop bij de Rechtbank in Dordrecht. Maar voordat we zelfs maar de straat uit reden, bleken Clarence en ik een gezamenlijke passie te hebben: motorrijden. Zijn ervaring op de motor komt hem goed van pas op de vrachtwagen, hij ziet op de weg veel bijna-ongelukken gebeuren en anticiperend rijden is dan ook zijn credo. 

Clarence, de man met de stuurkunsten, heeft niet alleen een mooie baan, maar ook een goede relatie met zijn collega's. Elis organiseert allerlei activiteiten voor het personeel. Met de jaarlijkse barbecue als hoogtepunt. En volgens Clarence is het vlees daarbij zó goed dat je er alleen om die reden bij wilt zijn.

Elis is gespecialiseerd in verschillende diensten, zoals textiel-, hygiëne- en facilitaire diensten. Ze bieden op maat gemaakte oplossingen voor verschillende sectoren. Volgens Clarence is het werk divers en is Elis een betrokken werkgever die medewerkers aanmoedigt om zichzelf te ontwikkelen. 

Dan nog even over mijn energieniveau.. Ik begon als een Duracell-konijn, maar tegen de middag voelde ik me meer als een lege batterij die wanhopig een oplaadpunt zocht. Maar Clarence? Die bleef maar doorgaan, met zijn glimlach en zijn vrolijke praatjes. Ik heb me serieus afgevraagd hoe hij dat doet op dagelijkse basis.

Kortom, het was een dag vol avonturen, vermoeiend maar ook vermakelijk. Ik wil Elis bedanken voor de mogelijkheid om een dag mee te mogen rijden en Clarence voor de gezellige en informatieve dag!

Ook vrachtwagenchauffeur worden?

Als het verhaal van Clarence je aanspreekt en je ook geïnteresseerd bent in een carrière als vrachtwagenchauffeur, dan zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen. Het hebben van een rijbewijs C is een eerste vereiste, maar daarnaast zijn er ook specifieke opleidingen en trainingen beschikbaar om je voor te bereiden op het vak.

Het werk als vrachtwagenchauffeur kan zeer divers zijn, met verschillende specialisaties en sectoren om in te werken. Het biedt de mogelijkheid om zelfstandig te werken en veel vrijheid te ervaren, zoals Clarence ook heeft ervaren tijdens zijn werk bij Elis. Als je houdt van afwisseling, zelfstandigheid en het gevoel van de open weg, dan kan een carrière als vrachtwagenchauffeur zeker de moeite waard zijn om te overwegen! Bekijk al onze vrachtwagenchauffeur vacatures.