Productiever op kantoor en tevreden naar huis. 5 tips!

Appjes, telefoontjes, e-mails die om de 10 minuten binnenkomen, die je constant afleiden. Vaak laten we onszelf leiden door wat er om ons heen gebeurt. Maar er zijn ook manieren om het heft in eigen hand te nemen. Met deze 5 tips krijg je meer gedaan, heb je minder stress en ga je elke dag tevreden naar huis!.

Begin je dag met een takenlijst

Kom tien minuutjes eerder op kantoor en schrijf voor jezelf op wat je vandaag echt moet gaan doen. Plan deze taken in en zet er een tijdsduur tegenover. Veel mensen beginnen ergens aan en kijken dan wel wanneer het af is, dit zorgt ervoor dat je jezelf ook niet pusht om het geregeld te krijgen. Merk je nu dat het gewoon niet lukt in de tijd die je jezelf hebt gegeven? Dan weet je dat bij je volgende planning ook. Op den duur wordt je dan beter in het inschatten hoeveel tijd iets kost, zo voorkom je dat je in tijdnood komt en dit scheelt weer wat stress.

Plan in wanneer je je e-maillijst gaat bijwerken

Continue elk berichtje openen wat er binnenkomt haalt je uit je focus. Je bent langer bezig met je huidige werkzaamheden daar kan de kwaliteit onder leiden. Plan daarom een moment in je dag wanneer je je e-mail weer bij gaat werken.

Zet je telefoon op stil

Continue gebeld worden en berichtjes op je telefoon die je aandacht afleiden, dat haalt je uit je focus. Moet je perse op elk moment van de dag bereikbaar zijn? Of denk je dat je altijd moet opnemen en elk berichtje gelijk moet lezen? Er zijn echt wel momenten waarbij snelheid cruciaal is, maar dat is niet altijd zo. Als je in een vergadering zit met een belangrijke klant of leverancier kan het ook een uurtje wachten. Heb je ingepland om een half uur aan die offerte te werken? Laat die telefoon en email je dan niet afleiden. Alleen negeren is vaak niet genoeg, het beste is om de meldingen even uit te zetten. Zo zorg je ervoor dat je beter werk levert en het sneller afmaakt.

Neem je rust

Vaak ben je productiever als je ook regelmatig een rustmomentje pakt. Zorg dat je jezelf even oplaadt, ga een rondje lopen, kijk wat bij jou goed werkt. Voor veel mensen werkt het goed om op vaste momenten te vlammen en dan even je rust te pakken. Een sprinter gaat ook niet de hele dag op 100% maar kiest zijn of haar momenten om te pieken en dan weer te rusten.

Lunch niet achter je bureau

Sommige mensen lunchen gewoon achter het bureau waar ze werken. En het klopt dat je uit je productiviteit komt als je niet luncht achter je bureau. Maar het zorgt er wel voor dat je iets meer ontspant. Daardoor kan jij na de lunch weer lekker vlammen!

Op zoek naar office personeel in de logistieke en/of transportsector? Zoals transportplanners, customer service medewerkers of expediteurs? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

  • Jack Nagtzaam
  • 13 december 2023
  • 3 min. leestijd
Productiever op werk