Vijf wereldrecords met een heftruck

In de logistiek wordt veel werk verricht op een heftruck. Naast het feit dat het binnen de logistiek belangrijke vervoersmiddelen zijn, zijn er ook diverse heftruck records verbroken. Zo staan er diverse records met heftrucks in de lijst van de Guinness World records. De leukste hebben we voor jullie verzameld:

1. De langste heftruck relais

Het langste heftruck pallet relais is 126 opeenvolgende passen. Wat betekent dat aaneengesloten 126 passes van pallets tussen zes verschillende heftrucks wordt doorgegeven. Vastgesteld op 15 september 2018.

2. Meeste cocktail glazen opgestapeld met een heftruck

In China heeft een kandidaat 16 cocktailglazen op elkaar gestapeld met de vork van zijn heftruck. Vastgesteld op 9 januari 2016.

3. Snelste bandenwisseling van een heftruck

De snelste bandenwisseling van een heftruck is in een tijd van 1 minuut en 9 seconde. Vastgesteld op 22 september 2018.

4. Grootste heftruck ter wereld

In 1991 werd in Zweden de grootste heftruck ter wereld gebouwd. De heftruck kon ladingen tot 90 ton heffen bij een lastzwaartepunt van 2,4 m. Deze werd gebouwd voor het uitvoeren van een kunstmatige rivierproject. Dit leverde een notering op in het Guinness World Records.

5. Kleinste heftruck ter wereld

De kleinste, gemotoriseerde heftruck is 3.35 cm lang in lengte, 2.4 cm hoog en 1.63 cm breed.

Ben jij ook kampioen heftruck rijden? En zoek je een nieuwe uitdaging? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging of bekijk onze vacatures voor heftruckchauffeurs.

  • 13 december 2023
  • 2 min. leestijd
Wereldrecords met heftruck